Webinar: Energy Management

Webinar: Energy management

Efficiënt omgaan met energie wordt steeds belangrijker in de industrie. Energie wordt schaarser en daarmee kostbaarder. Wet- en regelgeving stuurt aan op besparing van energieverbruiken in onder andere de Europese Energie-Efficiency Richtlijn – EED. De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een 20% lager Europees energieverbruik in 2020, en bevat ook verplichtingen voor bedrijven. Het onderwerp ‘Energy management’ staat bij vrijwel alle productiebedrijven hoog op de agenda. Het Wonderware Wednesday Webinar van 17 januari, staat in het teken van energy management. Dit thema wordt behandeld vanuit de leefwereld van enkele van onze klanten. Waarom is energy management voor hen belangrijk, wat drijft hen om bewust met energie om te springen. Is dit alleen kostenbesparing of liggen hier nog andere redenen aan ten grondslag?

Deze vragen zullen we tijdens het live webinar stellen aan één van de sprekers Bram van Genabet van Corporate Engineering bij Barry Callebaut. Namens ‘s werelds grootste producent van chocolade zal Bram aangeven waar energy management in de strategie van Barry Callebaut naar 2025 in haar 53 productiebedrijven past.

Meten is weten, maar wat ga je doen met de bevindingen? Energy management is niet enkel een technisch feestje. Hoe bepaal je de meetpunten in de plant? Wat ga je met de data die je uitleest doen? Hoe gebruik je deze data om je processen te verbeteren? Hoe ga je het energieverbruik verminderen? Vraagstukken waar we tijdens dit Webinar een antwoord op proberen te geven.