New Belgium Brewing Company

Wat ooit begon als een hobby om smakelijke ambachtelijke bieren te brouwen, is uitgegroeid tot een geweldig succesverhaal en een onderneming met een omzet van miljoenen dollars.

Verbetering van de operationele efficiëntie

Door middel van een implementatie van Wonderware MES Performance software door Apex Manufacturing Solutions heeft New Belgium Brewing de efficiëntie van de productieruns verdrievoudigd om te kunnen voldoen aan de wereldwijde vraag naar zijn bekroonde ambachtelijke bieren.

 • Doelstellingen

   

  • Het bedrijf helpen om de aanwezige productiecapaciteit maximaal te benutten
  • Een goede Overall Equipment Effectiveness-score (OEE) behalen om een kwaliteitsproduct te kunnen maken, de productie efficiënt beheren, en zorgen voor maximale beschikbaarheid van de productielijn ondanks geplande stilstandtijd, verpakkingsomstellingen en gepland onderhoud
  • De brouwerij op volledige capaciteit laten draaien en het aantal geproduceerde kratten verdubbelen

   

 • Uitdagingen

   

  • De brouwerij had geen realtime informatie over niet-geplande stilstandtijd in verschillende onderdelen van de fabriek, waardoor de productie vaak vertraagd werd
  • De productiemedewerkers moesten steeds reageren op niet-geplande stilstand van apparaten en machines
  • Het management wilde tekortkomingen in methoden en processen oplossen en verbeteringen doorvoeren
  • De bottelarij was niet in staat zijn capaciteit te voorspellen, waardoor de brouwerij zich ook niet kon vastleggen op specifieke productiedoelen

   

 • Resultaten

   

  • De OEE steeg in 2 jaar tijd van 45% naar 65%
  • De stilstandtijd daalde met meer dan 50%
  • De efficiëntie van de geplande uitvoeringstijd steeg met 25% – 30%
  • Er worden elke week 190.000 tot 200.000 kratten geproduceerd, waarmee kan worden voldaan aan de klantvraag
  • De capaciteit van de verpakkingsafdeling is gestegen naarcirca 1,3 miljoen vaten per jaar

   

Hoe slaagt dit bedrijf erin om sinds 2012 zijn positie als de op twee na grootste ambachtelijke brouwerij in de Verenigde Staten te handhaven?

Geef de mensen wat ze willen: meer overheerlijk bier.

Fort Collins, Colorado, Verenigde Staten – Wat ooit begon als een hobby om smakelijke ambachtelijke bieren te brouwen, is uitgegroeid tot een geweldig succesverhaal en een onderneming met een omzet van miljoenen dollars.  De mensen van New Belgium Brewing Company produceren enkele van ‘s werelds populairste ambachtelijke bieren, waaronder het merk Fat Tire en een hele reeks populaire IPA-bieren, pilseners, witbieren en ales. Ze maken volop gebruik van de wereldwijde vraag naar hoogwaardige bieren. Om te zorgen dat zijn consumenten, voor het merendeel kritische bierliefhebbers, altijd bieren van de hoogste kwaliteit krijgen, heeft New Belgium de afgelopen vijf jaar een aantal programma’s voor productie-automatisering geïmplementeerd voor het stroomlijnen en optimaliseren van de brouwerij en de bottelarij in Colorado. “De brouwerijprocessen van New Belgium liepen in hoog tempo tegen hun maximale capaciteit aan. Daarom moesten we zowel de efficiënties als de inefficiënties in onze afvullijnen identificeren, zodat de brouwerij zijn productieschema’s kon waarmaken”, zei Joe Herrick, Packaging Systems Manager van New Belgium. “Vanwege de snelle groei van ons bedrijf, dat elk jaar opnieuw een flink hogere omzet behaalde, was dit eigenlijk een luxeprobleem. Maar we moesten er natuurlijk wel een oplossing voor vinden. Het productiemanagement begreep dat de functionaliteit van onze bestaande Wonderware-automatiseringssoftware moest worden uitgebreid. We moesten de volledige MES-functionaliteit gaan gebruiken om meer uren op een dag te vinden om te bottelen, en om tijd vrij te maken voor leuke personeelsactiviteiten, een belangrijk aspect van onze bedrijfscultuur”, lichtte Herrick toe.

Wonderware MES Performance stelt New Belgium in staat het automatiseringsproces te versnellen wanneer dit nodig is.

Om te zorgen dat zijn consumenten, voor het merendeel kritische bierliefhebbers, altijd bieren van de hoogste kwaliteit krijgen, heeft New Belgium enkele programma’s voor productie-automatisering uitgevoerd voor het stroomlijnen en optimaliseren van de brouwerij en de bottelarij in Colorado.

Wanneer de klantvraag toeneemt,

is de vraag: waar vinden we meer tijd om te bottelen?

 Toen het productiemanagement van New Belgium een analyse maakte van de bottling line en het aantal geproduceerde kratten, bleek dat de aanwezige productielijnen zo’n 294.000 kratten per week konden produceren, maar dat er in werkelijkheid slechts 150.000 kratten per week geproduceerd werden. “Nadat we de werkweek van onze bottelarij hadden verlengd en een paar van onze fameuze personeelsactiviteiten hadden opgeofferd om beter te kunnen voorzien in de gestegen klantvraag, waren we teleurgesteld toen bleek dat de brouwerij slechts de helft van zijn maximale capaciteit haalde”, zei Herrick.  “Toen werd duidelijk dat we moesten uitzoeken wat hier aan te doen was. We riepen de hulp in van de software-engineers van Apex om te bepalen welke stappen we moesten ondernemen om maximale productie te realiseren. Uit een audit van de productielijn en een analyse van de data over de productieprocessen bleek dat waardevolle verpakkingstijd verloren ging door zowel geplande als niet-geplande stilstandtijd.  Het traditionele proces voor dataregistratie, waarbij productielogboeken en schema’s op papier werden bijgehouden, was gewoon niet meer toereikend voor de afvulcapaciteit die New Belgium nu moest zien te halen. Het was tijd voor de volgende stap in onze automatiseringsstrategie: implementatie van een softwarestrategie om de operationele efficiëntie, de kwaliteit, de compliance en de algehele prestaties te verbeteren. We hadden jarenlang met het papieren systeem gewerkt, maar vanwege de huidige productievolumes was dit niet langer afdoende”, zei Herrick. “Vanwege de vele veranderingen in biermixen en verpakkingsopties nam de kans op menselijke fouten sterk toe wanneer de administratie handmatig werd bijgehouden.  Het was tijd voor de volgende stap in de automatisering, zodat we de geplande en niet-geplande stilstandtijd veel beter konden beheren”. Apex implementeerde een Wonderware Manufacturing Execution System (MES). Hierdoor kon New Belgium de door de MES-software verzamelde data gebruiken om de totale OEE te verbeteren.

Door de oorzaken en de frequenties van de geplande stilstandtijd en de niet-geplande productieonderbrekingen bij te houden, kon New Belgium alle problemen voor de bottelarijprestaties monitoren, registreren en verhelpen.

De operators kunnen correcte productieschema’s voor de verpakkingslijn bijhouden en de supply chain van de benodigde verpakkingsmaterialen effectief beheren (flesjes en blikjes van een bepaalde grootte, etiketten die passen bij het type bier en specifieke benodigdheden voor bepaalde orders). “Op een bepaald moment waren er voortdurend korte stops op de afvullijn (30 seconden, 20 seconden enzovoort), doordat sommige flesjes omvielen of aan de rails bleven hangen”, vertelde Herrick.  “De Wonderware software kon ons gedetailleerde informatie over deze productieonderbrekingen geven. We lieten ons team een Kaizen-evaluatie uitvoeren om te zien wat we aan dit probleem konden doen. Drie weken na het begin van dit proces bleek dat we de totale stilstandtijd met meer dan 50% hadden verminderd.  Dat is een heel belangrijk verschil voor ons bedrijf”. De software maakte ook soepelere dienstoverdrachten mogelijk, doordat de nieuwe ploeg gemakkelijk kon zien wat er in de voorafgaande diensten was gebeurd, zodat ze potentiële problemen beter konden identificeren. “De Wonderware MES Performance software en de strategie voor voortdurende verbetering van New Belgium hebben de efficiëntie van onze verpakkingslijn met 30% verbeterd, waardoor we jaarlijks meer dan $400.000 besparen op arbeidskosten”, zei Herrick.  “Bovendien is de capaciteit van de verpakkingslijn vergroot totcirca 1,3 miljoen vaten per jaar.  En voor nog hogere volumes zijn we niet bang: laat maar komen!”

Voortdurende procesverbetering door flexibiliteit en schaalbaarheid

Dankzij de flexibiliteit en de schaalbaarheid van de Wonderware MES software kon New Belgium zijn verpakkingssystemen aanpassen aan de unieke vereisten voor een efficiënte stroom van productiedata van de machines op de werkvloer. De combinatie van Wonderware MES Performance met de reeds aanwezige installaties van Wonderware System Platform en InTouch HMI stelt New Belgium in staat het automatiseringsproces zo nodig verder te versnellen. “De modelgestuurde aanpak van Wonderware System Platform biedt ons het ideale platform voor verdere uitbreiding als een klant zijn MES-systeem in welke richting dan ook verder wil uitbreiden”, zei Sam Vail, Chief Technical Officer van Apex Manufacturing Solutions.  “Dankzij deze unieke schaalbaarheid kunnen we klein beginnen, zonder dat we bang hoeven te zijn dat we later noodgedwongen naar een andere technologie moeten overschakelen.  Omdat we werken met Application Server, heeft het team van Apex een echte ‘can do’-mentaliteit, ongeacht de huidige situatie of de tak van industrie van de klant”. Dankzij de Wonderware-oplossingen kan New Belgium de herbruikbare automatiseringsprocessen nu snel en gemakkelijk repliceren in andere onderdelen van het bedrijf.  Hierdoor kunnen de werkwijze en het ontwerp op alle locaties worden aangepast aan de unieke stijl van New Belgium. Op basis van herbruikbare engineering van objecten en graphics kan Apex een schaalbare oplossing leveren met een economische schaalgrootte voor de klant, terwijl andere onderdelen van de fabriek later worden toegevoegd aan de infrastructuur voor rapportage en graphics betreffende prestaties. “Doordat we de graphics van Wonderware MES konden aanpassen, was Apex in staat een systeem te ontwikkelen dat effectief informatie kon verschaffen over de status en de capaciteit van de afvul- en verpakkingslijnen, terwijl tegelijkertijd de unieke bedrijfscultuur tot uitdrukking kwam in de fraaie graphics”, zei Vail. “De data op het scherm laten zien aan welke order wordt gewerkt, wat hierna komt en in hoeverre de huidige lijn gereed is. New Belgium heeft ons veel vrijheid gegeven bij het ontwikkelen van de graphics, om het systeem extra gebruiksvriendelijk en leuk te maken.  We wilden zeker weten dat de User Interface Experience (UIX) aansloot op de bedrijfscultuur van New Belgium, wat het uniek maakte.   De steun van de operators is essentieel in elk project voor voortdurende verbetering. Daarom moesten de terminologie en de workflow voldoen aan hun verwachtingen. Omdat een realtime versie van het scherm ook wordt getoond tijdens de publieke rondleiding, hebben we unieke InTouch-graphics ontworpen die aansloten bij de leuke dingen die de bezoekers al eerder hadden gezien”.

New Belgium reageert sneller op niet-geplande stilstandtijd

Niet-geplande stilstandtijd leidt tot productie-uitval en winstderving. Wonderware MES was de katalysator die New Belgium heeft geholpen zijn bedrijfsprocessen onder controle te krijgen.  De brouwerij begreep dat er meer onderhoudsmedewerkers nodig waren om reparaties sneller te kunnen uitvoeren. Het bedrijf breidde het onderhoudsteam uit met 60%, stelde een team voor procesanalyse en -verbetering samen en trainde de belangrijkste medewerkers in Kaizen-processen en andere in de Six Sigma-methode. “Er zijn nu 24 uur per dag reparateurs beschikbaar voor de afvullijn en we hebben engineers die oplossingen bedenken voor problematische trends die door de software worden gedetecteerd”, legde Herrick uit.  “En de beschikbaarheid van realtime data betekent dat onze mensen tijdig gewaarschuwd worden voor potentiële problemen, waardoor ze zo nodig preventief onderhoud kunnen uitvoeren”. Kortom: New Belgium had behoefte aan meer informatie en een effectieve manier om die informatie te verwerken en te evalueren.  De Wonderware MES Performance software heeft de belofte waargemaakt en de OEE-score van New Belgium duidelijk verbeterd. “Dankzij de schaalbaarheid van de Wonderware MES-oplossing kunnen we onze processen voortdurend verder verbeteren door verschillende aspecten van de oplossing stapsgewijs te implementeren”, zei Herrick.  “Al onze functies zijn aan het veranderen, ook onze dagelijkse taken, vanwege de data die nu worden aangeleverd door de Wonderware MES Performance software.  Er zijn nu 24 uur per dag reparateurs beschikbaar voor de afvullijn en we hebben engineers die oplossingen bedenken voor problematische trends die door de software worden opgemerkt.  En de beschikbaarheid van realtime data betekent dat onze mensen tijdig gewaarschuwd worden voor potentiële problemen, waardoor ze zo nodig preventief onderhoud kunnen uitvoeren”.

Uit een ander (toekomst) vaatje tappen

“Doordat onze processen efficiënter zijn geworden, kunnen we nu weer tijd vrijmaken voor de personeelsactiviteiten die horen bij onze bedrijfscultuur”, vertelde Herrick.  “Toen de productieprocessen zo chaotisch verliepen, moesten we sommige van onze populaire extra activiteiten schrappen, zoals het jaarlijkse volleybaltoernooi. Nu verloopt de productie veel efficiënter. Onze mensen zien de voordelen met eigen ogen en we hebben de productieprocessen veel beter onder controle”. New Belgium haalt nu een veel hogere capaciteit en produceert meer dan 200.000 kratten per week, waarbij er aan het eind van de dag ook nog tijd overblijft om wat plezier te maken. Door de capaciteit van de aanwezige bedrijfsmiddelen in de fabriek maximaal te benutten, kon de bedrijfsleiding nieuwe kapitaalinvesteringen uitstellen, de overhead terugdringen en plannen maken voor nieuwe mogelijkheden.  Dit geldt onder andere voor de bouw van een tweede New Belgium Brewery in North Carolina.