Multi-site Manufacturing Operations Management

Een modelgestuurde oplossing voor snelle distributie van MOM-implementaties in de hele enterprise

Realiseer snel maximale voordelen op enterpriseniveau

Manufacturing Operations Management resulteert in aantoonbare verbeteringen op het gebied van productiviteit, kwaliteit, kostenbeheersing en vele andere aspecten, maar zorgen over tijdrovende implementaties weerhouden sommige bedrijven ervan te profiteren van alle voordelen op enterpriseschaal.

Wonderware MOM biedt een oplossing voor dit probleem met een modelgestuurde aanpak waarbij bedrijfsprocessen, apparaten en activiteiten worden gestandaardiseerd, zodat MOM-oplossingen al binnen enkele weken beschikbaar komen en niet pas maanden later. Onze klanten maken melding van deze voordelen:

 • Snellere implementatie van MES-, workflow- en batchbeheeroplossingen op alle locaties
 • Lagere ontwikkelingskosten voor MES-, workflow- en batchbeheeroplossingen door gebruik te maken van in de praktijk bewezen sjablonen en vooraf ingevulde velden
 • Meer vrijheid om processen af te stemmen op bedrijfsstrategieën en niet op de beperkingen van ontwikkeltools voor applicaties
 • Lagere kosten voor het beheer van software-assets
 • Betere mogelijkheden om bedrijfsprestaties van verschillende locaties te vergelijken
 • Meer flexibiliteit door unificering van bedrijfsprocessen en enterpriseconnectiviteit

Transformatie van de enterprise

Bij multi-site MOM staat zowel een methodiek als een uitvoeringsproces centraal.

Multi-site MOM is afhankelijk van standaardisering van uw processen, zodat u modellen lokaal kunt aanpassen nadat u een acceptabel model hebt opgesteld. Hierdoor wordt de consistentie in de hele enterprise gehandhaafd, terwijl u tegelijkertijd rekening houdt met verschillen tussen afzonderlijke locaties.

Standaardisering van interfaces, applicaties en functies

Onze methodiek is gebaseerd op sjablonen waarin interfaces, applicaties en functies worden gestandaardiseerd. Deze sjablonen modelleren de apparatuur, de processen en de interfaces onafhankelijk van elkaar, waardoor de aanpassing aan locatiespecifieke omstandigheden wordt vereenvoudigd.

Onze implementatieteams en onze erkende partners werken samen met representatieve locaties om bedrijfsprocessen en systemen te analyseren, de informatie te modelleren in sjablonen en de resulterende sjablonen te testen in proefimplementaties. Wanneer de gelokaliseerde versies zijn getest, worden ze op geschikte locaties geïmplementeerd.

Nadat de sjablonen zijn goedgekeurd, kan een locatie binnen enkele weken volledig operationeel zijn. Dit standaard softwareplatform is ontworpen met het oog op herbruikbaarheid en standaardisering en verdient zichzelf binnen 2 jaar terug. De ROI neemt bij elke volgende implementatie verder toe.

 • Process Engineering en Operations

  1. Productspecificatie (recepten) management – Procesengineers hebben tools nodig voor het beschrijven van de productformules en procedures die ze hebben ontwikkeld, zodat de recepten op de werkvloer gebruikt kunnen worden om producten te maken volgens de gespecificeerde kwaliteit.
  2. Receptoptimalisatie – Hoe sneller u een nieuw recept voor uw productielijn kunt produceren en reproduceren, des te beter de bedrijfsprestaties zullen zijn. Om de prestaties te optimaliseren, is het essentieel dat u de ideale batchinstellingen vastlegt en de recepten op deze ideale instellingen afstemt.
  3. Reproduceerbare kwaliteit – Voor elke batch of productgang moeten alle parameters worden geconfigureerd voor de gespecificeerde procedure en moet de productieapparatuur worden ingesteld om de gespecificeerde kwaliteit te kunnen leveren. Hierbij moet u altijd rekening houden met veranderingen in machines, materialen en de menselijke factor.
  4. Compliance – Om te voldoen aan de hedendaagse wet- en regelgeving, moeten alle productie-events, materiaalstromen en kwaliteitsdata worden vastgelegd. U kunt de compliancekosten onder controle houden door middel van automatische dataregistratie.
 • Management

  1. Hogere operationele efficiëntie – Zorg dat uw medewerkers dezelfde procedures en best practices volgen. Elimineer variaties in de kwaliteit, die de winstgevendheid aantasten. Leg de unieke proceskennis van uw oudere medewerkers vast en vertaal deze naar standaardwerkwijzen.
  2. Compliance – Verklein het risico van terugroepacties of schade aan uw merkreputatie door af te dwingen dat producten volgens de specificatie worden geproduceerd, de processen voor receptbeheer en productie-uitvoering vast te leggen in gedetailleerde audit-trails en Electronic Batch Records en onnodige handmatige werkzaamheden voor dataregistratie, transformatie en kwaliteitscertificering te vermijden.
  3. Flexibel inspelen op veranderingen in de vraag – Verkort de marktintroductietijd, zodat u sneller marktaandeel kunt veroveren met nieuwe producten. Beheer complexere producten en meer productvariaties zonder risico’s voor de productkwaliteit. Profiteer van kleine, maar winstgevende markten.
  4. Enterprise-integratie en samenwerking – Verbeter de zichtbaarheid in de supply chain en ondersteun de besluitvorming, zodat u betere planningsbeslissingen kunt nemen. Verbeter de operationele prestaties om de bedrijfsprestaties te optimaliseren.

Optimaliseer uw bedrijf met Wonderware MOM

Als u de wonderen van MOM-software nog niet kent, klik dan op de onderstaande links om te zien wat u mist.