MES/Quality

Realtime kwaliteitsbewaking en SPC

Over MES/Quality-software

Wanneer de apparatuur eenmaal is afgesteld en uw bedrijfsprocessen klaar zijn voor gebruik, kunt u aandacht besteden aan streefwaarden, limieten en kernvariabelen voor de product- en proceskwaliteit, zodat u de productiewaarde kunt maximaliseren. Wonderware MES/Quality biedt alles wat u nodig hebt om uw machinepark, uw procedures en uw mensen optimaal in te zetten voor uw missie om de productiekwaliteit te bewaken en voortdurend verder te verbeteren. Dankzij ingebouwde Statistical Process Control (SPC) worden uw werkwijzen gebonden aan vastgelegde regels, zodat de prestaties voorspelbaar zijn. Doordat de procedures voor mensen en machines zijn gedigitaliseerd en geautomatiseerd, kunt u er gerust op zijn dat uw producten vóór ze de fabriek verlaten zorgvuldig zijn getest om te controleren of ze voldoen aan de eisen van de klant, uw interne regels en externe voorschriften. Wonderware MES/Quality wordt gevoed met realtime informatie die rechtstreeks van uw processen afkomstig is, en vormt daarmee de basis voor uw programma’s voor kwaliteitsverbetering.

Download Productsheet

  • Wat is MES/Quality-software?

    Wonderware MES/Quality is de derde zuil in de Wonderware Manufacturing Execution System-softwaresuite. Terwijl MES/Performance zorgt dat het potentieel van het machinepark optimaal benut wordt en MES/Operations bedoeld is om te zorgen dat alle processen effectief en volgens specificatie worden uitgevoerd, zorgt MES/Quality ervoor dat het nemen van steekproeven van kwaliteitsdata efficiënt wordt beheerd en gemonitord, zodat fijnafstemming kan plaatsvinden om Good Manufacturing Practices te implementeren en de kwaliteitsvariabelen onder controle te houden.

  • Wat doet MES/Quality?

    Wonderware MES/Quality-software helpt fabrikanten efficiënter te werken door kritische kwaliteitsdata op de werkvloer in realtime vast te leggen en te monitoren. MES/Quality is ontworpen voor het beheren van inline kwaliteitsprocessen en het uitvoeren van steekproefschema’s, waarbij de dataregistratie zowel handmatig als geautomatiseerd kan plaatsvinden. De integratie met automatiseringssystemen maakt kwaliteitsborging mogelijk, evenals SPC voor consumentenproducten en geautomatiseerde processen, zodat u snel maatregelen kunt nemen. LIMS- en kwaliteitsbeheersystemen worden verrijkt met kwaliteitsdata over producten en processen.

Gebruik Wonderware MES/Quality om de kwaliteitsprocessen op de werkvloer te beheren en steekproefschema’s voor zowel automatische als handmatige gegevensverzameling uit te voeren. Gebruik de krachtige SPC-regelengine om leidinggevenden te informeren over kwaliteitstrends en regelschendingen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om kwaliteitsverlies en afwijkingen tegen te gaan en de productopbrengst te verhogen.

Quality Management is een integraal onderdeel van Wonderware MES

Bekijk dit succesverhaal over F&N Dairies, ‘s werelds grootste fabriek van melk in blik. De fabriek in Rojana heeft dankzij Wonderware MES zijn doelstelling van 2.500 blikken per minuut(oftewel 3 miljoen blikken per dag of 24 miljoen kratten per jaar) gehaald, de traceerbaarheid verfijnd van 4 uur tot 1 minuut en voldaan aan het predicaat “100% First Time Quality”.

Ontdek wat Wonderware MES/Quality voor u kan betekenen

Klik op de onderstaande link om een Wonderware-partner te vinden die u kan helpen de kwaliteit in uw productielijnen te optimaliseren.