MES/Performance

Benut het volledige potentieel van productie- en verpakkingsmachines

Over MES/Performance-software

Als u uw machinepark maximaal laat presteren, krijgt u de technologische voorsprong die u nodig hebt om uw marges te verbeteren, kosten te beheersen en beter te concurreren. Wonderware MES/Performance is de eerste stap op weg naar duurzame en performante processen voor het machinepark in uw productie- en verpakkingslijnen.

Download Productsheet

  • Wat is MES/Performance-software?

    Wonderware MES/Performance-software biedt realtime monitoring van de Overall Equipment Effectiveness (OEE) van productielijnen. In combinatie met monitoring van de benuttingsgraad van machines beschikt u hiermee over een complete oplossing voor prestatiebeheer van productielijnen. Doordat de uitvoering van werkorders wordt bijgehouden, kunt u niet-geplande stilstand beter vergelijken met productomstelling, leegloop of andere geplande events. Deze gedetailleerde informatie op werkorderniveau dient als input voor KPI-berekeningen, waarbij prestatiedoelstellingen dynamisch kunnen worden aangepast aan verschillende producten en waarbij de naleving van geplande producties en de werkelijke productielijnprestaties in realtime worden weergegeven. Door de procesefficiëntie en de benuttingsgraad te monitoren, te analyseren en voortdurend verder te verbeteren, dalen de kosten en stijgt het rendement op activa (ROA).

  • Wat doet MES/Performance?

    Wonderware MES/Performance-software biedt automatische dataregistratie op productie- en verpakkingslijnen. Deze software registreert korte onderbrekingen automatisch, zodat operators niet handmatig gegevens hoeven te verzamelen en er direct feedback beschikbaar is over onverwachte situaties en trends. Knelpunten in de lijn worden duidelijk aangegeven, prestatiecijfers zijn in realtime zichtbaar en via analyses kan op de details worden ingezoomd. Hierdoor beschikken de stakeholders over direct toepasbare informatie waarmee ze de lijnprestaties en de operationele efficiëntie doeltreffend kunnen verbeteren.

Prestatiemanagement van machineparken maakt integraal onderdeel uit van Wonderware MES

MES/Performance helpt bij het maximaliseren van de benuttingsgraad van het machinepark door realtime monitoring van KPI’s zoals Overall Equipment Effectiveness (OEE). Ontdek hoe F&N Dairies Thailand, de grootste maker van melk in blik ter wereld, grote besparingen op de productie-, logistiek- en voorraadkosten boekt met Wonderware MES-software.

Ontdek wat Wonderware MES/Performance voor u kan betekenen

Klik op de onderstaande link om een Wonderware-partner te vinden die u kan helpen uw machinepark zo efficiënt mogelijk te benutten.