Kenmerken van MES/Operations

Realtime beheer en monitoring van industriële processen. Maximale zichtbaarheid van alle industriële en productie-informatie. Optimalisatie van productiegangen en werkschema's om de productiekosten te verlagen.

Houd de bedrijfsprocessen onder controle

Verhoog de productiviteit door snellere voorraadrotatie, kortere aanlooptijden en versnelde introductie van nieuwe producten, zodat u een sneller investeringsrendement behaalt en profiteert van grotere klanttevredenheid.

Integratie

Vergroot de efficiëntie van de supply chain en de flexibiliteit van uw business door middel van een betrouwbare en geoptimaliseerde informatiestroom tussen werkvloerprocessen en bedrijfsprocessen. Het productieschema wordt automatisch gedownload en uitgevoerd. Gegevens over productie en verspilling worden bij orders, diensten en machines geregistreerd en kunnen beschikbaar worden gesteld aan iedereen binnen de organisatie.

Uitvoering

Beheer de lokale toewijzing van productiewerkorders aan productielijnen en machines op basis van de beschikbare capaciteit. Operators op de werkvloer krijgen eventuele wijzigingen in het schema direct te zien en kunnen productieorders uitvoeren volgens een tijdige planning. Beheer de stamgegevens voor de productie, zoals processen, recepten, stuklijsten en kwaliteitsspecificaties. Verkort de aanlooptijden door de juiste procesgegevens (werkinstructies, specificaties voor processen en apparatuurconfiguratie) beschikbaar te stellen voor operators en geautomatiseerde systemen.

Optimalisatie

Maak de werkorders en de prioriteiten voor optimale uitvoering in realtime zichtbaar. Verbeter de voorspelbaarheid van de orderafhandeling door betrouwbare monitoring van 'geplande' en 'werkelijke' productiedatums en -hoeveelheden. Verhoog de voorraadsnelheid door betere, realtime zichtbaarheid van het werkelijke materiaalverbruik en de voorraadbewegingen. Beperk de variatie in de productieresultaten door de operationele activiteiten te monitoren en te regelen met gestandaardiseerde productiemethoden, procedures en specificaties.

Compliance

Leg de operationele uitvoering vast in gedetailleerde elektronische documentatie over de productie van eindproducten, met informatie over productherkomst, traceerbaarheid van materialen, aftekening van de productie en certificering van arbeid, zodat u voldoet aan interne regels en de voorschriften van externe toezichthouders.

Standaardisering

Bepaal best practices, unificeer de bedrijfsprocessen op alle locaties en standaardiseer de ERP-integratie en de werkvloerintegratie met de mogelijkheid tot aanpassing aan lokale behoeften via een schaalbaar en flexibel industrieel IT-platform.

Schaalbaarheid

De volgende aspecten van elk project zijn schaalbaar:

  • Definities van stuklijsten (BOM)
  • Productiemanagement en uitvoering van onderhanden werk
  • Registratie van productie-events
  • Voorraad- en opslagbeheer
  • Procedurestappen, werkinstructies en documentbeheer

Ontdek wat MES/Operations voor u kan betekenen

Klik op de onderstaande link om een Wonderware-partner te vinden die u kan helpen de inefficiënties in uw bedrijfsprocessen te elimineren.