Wonderware InBatch

Betrouwbaar batch- en receptbeheer

Over Wonderware InBatch

Wonderware InBatch biedt effectief beheer van flexibele, multi-stream en multi-product batchprocessen in procesindustrieën zoals life sciences, fijnchemie en voedingsmiddelen en dranken/consumptiegoederen. De oplossing voldoet aan de ISA-88-normen voor batchbesturing en biedt begeleiding en overzichtsinformatie voor zowel receptbeheer als batchuitvoering. Wonderware InBatch automatiseert batchprocessen om een consistente kwaliteit volgens receptspecificaties te leveren, plus herkomstinformatie ten behoeve van een volledige batchgeschiedenis. Gebruikers van InBatch ervaren een hogere benuttingsgraad, betere operationele efficiëntie en kortere doorlooptijden voor nieuwe producten. InBatch geeft procesengineers de middelen in handen om op een systematische en veilige manier recepten te maken en aan te passen, zodat compliance gewaarborgd is met zowel interne als externe regels en veiligheidsvoorschriften.

Download Productsheet

 • Wat is het?

  Wonderware® InBatch® is batchbeheersoftware die onafhankelijk van automatiseringssystemen werkt en gebruikt kan worden voor de meest complexe batchprocessen, die een hoge mate van flexibiliteit vereisen. Met behulp van handige tools voor receptconfiguratie kunnen procesengineers heel snel receptprocedures en formules maken of aanpassen, zonder dat ze iets hoeven te weten over de onderliggende automatiseringssystemen.

 • InBatch is uniek vanwege het ‘process capabilities model’, dat uitgebreider is dan ISA-88 en ook transferfasen ondersteunt. Hierdoor kan de ‘batch engine’ overweg met flexibele productpaden, waarbij multi-product en multi-stream batches gelijktijdig kunnen worden uitgevoerd op gedeelde productiesystemen. Ingebouwde functies voor beveiliging en materiaalbeheer (zoals materiaalverbruik, materiaalbewegingen en voorraadniveaus) leveren informatie voor een complete Electronic Batch Record (EBR), zodat u kosteneffectief kunt voldoen aan de voorschriften voor uw industrie.

Wonderware InBatch bestuurt ‘s werelds grootste fabriek voor melk in blik

F&N Dairies Thailand, de grootste maker van melk in blik ter wereld, realiseert grote besparingen op de productie-, logistiek- en voorraadkosten met Wonderware InBatch.

Kenmerken van Wonderware InBatch

U kunt uw batches optimaliseren met behulp van geavanceerde functies voor modellering, simulatie, batchuitvoering en integratie.

 • Model

  Met behulp van handige tools voor receptconfiguratie kunnen procesengineers heel snel receptprocedures en formules maken of aanpassen, zonder dat ze iets hoeven te weten over de onderliggende automatiseringssystemen.

 • Simuleren

  U kunt recepten simuleren tegen een model van het proces, zonder dat u ook maar één regel procesbesturingscode hoeft te schrijven.

 • Uitvoeren

  Functies voor batchplanning, geavanceerde apparatuurarbitrage en gelijktijdige batchuitvoering maximaliseren de benuttingsgraad en de doorvoersnelheid in productiescenario's met meerdere producten en productstromen.

Wat is er nieuw in Wonderware InBatch

De nieuwste versie van Wonderware InBatch is veelzijdiger in het beheren van receptingrediënten, de grafische weergave, de modellering en de besturing

InBatch heeft een functie om de ingrediënten van recepten te vergelijken. Betere ondersteuning voor exporteren en importeren, automatische uitsplitsing van formules, beschikbaarstelling van besturingselementen in . NET en lokalisatie van de gebruikersinterface.

Receptvergelijking

In een speciaal rapport voor receptvergelijking worden twee versies van hetzelfde recept vergeleken om de verschillen te identificeren of te documenteren.

Exporteren en importeren

Onderdelen van het InBatch-model kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd voor hergebruik in andere instanties van de InBatch-software.

Uitsplitsing van receptformules

De formule van een recept kan worden uitgesplitst, zodat meerdere instanties van de formule gedefinieerd kunnen worden voor gebruik in de receptprocedure.

Batchbesturing

Besturingselementen worden behalve in ActiveX ook beschikbaar gesteld in . NET, zodat de InBatch-gebruikersinterface beter gebruikt kan worden als onderdeel van een herbruikbare ArchestrA Graphics Library.

Interface Localization

De InBatch-gebruikersinterface kan worden gelokaliseerd naar Westerse talen.

Zet Wonderware InBatch voor u aan het werk

Klik op de onderstaande link om een Wonderware-partner te vinden die u kan helpen complexe batchbeheertaken te vereenvoudigen.