SCADA voor drink- en afvalwatervoorzieningen

Wonderware levert kosteneffectieve SCADA-systemen voor monitoring en besturing van de bedrijfsprocessen van drink- en afvalwatervoorzieningen.

SCADA voor drink- en afvalwatervoorzieningen

Het is voor de volksgezondheid van cruciaal belang dat zorgvuldig toezicht wordt gehouden op gemeentelijke drink- en afvalwatervoorzieningen. Het kan echter een hele uitdaging zijn om deze processen op een kosteneffectieve manier te monitoren en te besturen, omdat de installaties vaak over grote afstanden verspreid zijn, op grote afstand van bevolkingscentra. Voor drink- en afvalwatervoorzieningen, het beheer van faciliteiten of andere soorten gemeentelijke diensten bent u met de software van Schneider Electric verzekerd van geavanceerde oplossingen voor mobiel personeel en de Smart Cities-revolutie. Supervisory Control and Data Acquisition-software (SCADA) is naar voren gekomen als de populairste technologie om toezicht te houden op geografisch verspreide faciliteiten voor opvang, zuivering en distributie van drinkwater.

Wat is SCADA voor drink- en afvalwatervoorzieningen?

SCADA-software helpt drink- en afvalwatervoorzieningen om toezicht te houden op de werking van RTU’s (Remote Telemetry Units) en PLC’s (Programmable Logic Controllers) en beheert alle informatie die wordt gegenereerd door waterbeheerprocessen. Door het IIoT in te zetten om apparaten zoals slimme meters, waterkwaliteitsensoren en zelfs agrarische apparaten online te brengen, kunt u data pushen naar een historian-platform in de cloud dat informatie over installaties en faciliteiten verwerkt, analyseert en presenteert aan al uw medewerkers, zodra ze hier behoefte aan hebben en waar ze zich ook bevinden. De SCADA-oplossingen van Wonderware voor drink- en afvalwatervoorzieningen zijn speciaal ontworpen met het oog op:

  • Een open integratieplatform. Dankzij het open platform kunnen applicaties worden ontwikkeld onafhankelijk van de specifieke PLC’s en RTU’s die worden gebruikt. Het Wonderware-platform is gedistribueerd, zodat de informatie van meerdere SCADA-systemen geünificeerd en georganiseerd kan worden zonder dat u hoeft te onthouden welke instellingen waar zijn geconfigureerd.
  • Een krachtige HMI. De HMI biedt grafische visualisatie, realtime Situational Awareness en alarmmanagement, waar u ook bent: in een centrale of externe controlekamer of op een mobiel apparaat zoals een tablet of een smartphone.
  • Een realtime historian-database. De historian-database is geïntegreerd met lokale besturingselementen om het registreren en delen van procesdata mogelijk te maken.
  • Rapportage. Er worden automatisch rapporten gegenereerd over gebruik van chemicaliën, energieverbruik, waterkwaliteit, afval en alarmen/events.
  • Waarschuwingen op afstand. Waarschuwingen op afstand over alarmen en afwijkende situaties kunnen op afstand worden ontvangen en afgehandeld op smartphones en tablets.
  • Alarmmanagement, waarschuwingsberichten en optimalisatie. Alarm-handling informeert operators over uitzonderingen die menselijk ingrijpen noodzakelijk maken. Dit helpt bij het optimaliseren van het systeem om het aantal onnodige alarmen terug te dringen.

Of u nu op zoek bent naar een SCADA-systeem voor een waterzuiveringsinstallatie, een afvalwateropvangsysteem of een waterleidingnet, Wonderware biedt alle functies die u nodig hebt om uw SCADA-systeem succesvol te configureren, te gebruiken, te analyseren, te optimaliseren en te onderhouden.

Seminole County, Florida, Verenigde Staten

De Seminole County Water Division levert drinkwater aan 440.000 inwoners, verdeeld over 39.511 particuliere en zakelijke accounts, via een waterleidingnet met een totale lengte van 950 kilometer. De zes waterzuiveringsinstallaties hebben een totale capaciteit vanruim 170 miljoen liter water per dag, met een beetje hulp van Wonderware.

Voorbij SCADA voor drink- en afvalwatervoorzieningen

Wonderware levert niet alleen SCADA-systemen voor drinkwater- en afvalwatervoorzieningen, maar ook software waarmee u uw activa kunt onderhouden en gebruiken. De onderstaande Wonderware-softwareoplossingen geven meerwaarde aan onze SCADA-systemen:

Krachtige analysetools

Analysetools maken operationele trends zichtbaar, helpen het verbruik van energie en chemicaliën terug te dringen en verbeteren de operationele prestaties.

Mobile & Desktop Reporting Software

Onze rapportagesoftware vereenvoudigt de administratie en de compliance.

Mobiele onderhoudssoftware

Mobiele onderhoudssoftware maakt operationele en onderhoudsrondes efficiënter en effectiever.

Software voor monitoring van de apparatuurstatus en voorspellend onderhoud

Voor maximale bedrijfszekerheid is het essentieel dat u de benutting van uw machinepark op de voet volgt.

Workflowsoftware

voor het stroomlijnen van handmatige en geautomatiseerde bedrijfsprocessen, zoals tracering van laboratoriummonsters en escalatie van alarmen, combineert de processen van mensen en machines tot een geïntegreerde, cyclische vorm van procesbeheer.

Zet Wonderware SCADA voor u aan het werk

Wonderware SCADA heeft de softwarearchitectuur, de functionaliteit en de eigenschappen die voldoen aan de meest stringente eisen die worden gesteld aan Supervisory Control voor drink- en afvalwatervoorzieningen. Wonderware is onafhankelijk van de besturingshardware en kan gemakkelijk verbinding maken met zowel moderne als legacy apparatuur. Of u nu behoefte hebt aan een compacte oplossing voor een lokale installatie of aan uitgebreide ondersteuning voor een grootschalig systeem van een grote stad: Wonderware SCADA heeft de juiste oplossing voor het configureren, beheren en gebruiken van uw drink- of afvalwatervoorzieningen. Klik op de onderstaande link om een geschikte Wonderware-distributeur te vinden.