Industrial Internet of Things (IIoT)

De cirkel rond maken in bedrijfsprocessen.

Het DNA van moderne industriële processen

U hebt al veel gelezen over het Internet of Things: een snelgroeiend netwerk van (consumenten)apparaten die met elkaar verbinding maken, communiceren en gegevens uitwisselen. Een vergelijkbare transformatie speelt zich af in de wereld van de industriële productie en automatisering, met de opkomst van het Industrial Internet of Things (IIoT). Er ontstaan geheel nieuwe mogelijkheden door de lagere connectiviteitskosten en het enorme beschikbare volume aan data van een ongekend groot aantal machines en apparaten. Het IIoT biedt een raamwerk om de cirkel rond te maken voor bedrijfsprocessen. We hebben dit concept geïntegreerd in onze Wonderware-oplossingen, waarmee we al 30 jaar lang waarde leveren binnen het volledige technologische spectrum. Vanwege de nieuwe dimensies van lagere kosten en betere connectiviteit ontstaat een behoefte aan unificerende systemen die context en structuur toevoegen aan de grote hoeveelheden beschikbare data. De beproefde en realistische IIoT-aanpak van Wonderware biedt deze voordelen:

 • Uitbreiding en aanpassing is mogelijk voor alle operationele modellen
 • Industriële data worden beheerd en van context voorzien
 • Uw mensen beschikken over direct toepasbare data en informatie

Wonderware heeft het concept van het IIoT verinnerlijkt. Al 30 jaar lang leveren we waarde binnen het volledige technologische spectrum.

Naarmate er meer verbonden apparaten en machines beschikbaar komen en de kosten voor instrumentatie van machines op afstand sterk dalen, ontstaat er een sterke behoefte aan unificerende systemen die context en structuur verlenen aan de gigantische hoeveelheden nieuwe data.

Pioniers voor de Connected Enterprise

Wonderware levert al sinds jaar en dag marktleidende technologieën en baanbrekende innovaties gebaseerd op het Industrial Internet of Things (IIoT).

 • Marktleiderschap

  • Nummer 1 in HMI, marktleider in MES
  • Superieure connectiviteit
  • 100.000 fabrieken/installaties en 1,6 miljoen licenties
 • Innovatie

  • 1ste Cloud Historian
  • Volledige support voor mobiliteit
  • Eerste op de markt met hardwareneutrale connectiviteit

Benut de waarde van uw industriële data

De grote waarde van het IIoT is dat u een zinvolle bedrijfscontext geeft aan uw industriële data en dat u direct toepasbare informatie voor de business genereert. Onze vierstappenmethode om de cirkel rond te maken verbetert de efficiëntie van uw mensen, uw apparaten en uw processen.

Verbinden

Vergroot de capaciteiten van uw instrumenten met kosteneffectieve, energiezuinige sensoren die met uiteenlopende gegevensbronnen verbinding maken en deze unificeren en standaardiseren.

Verzamelen

Verzamel enorme hoeveelheden industriële data en bewaar deze op efficiënte wijze op uw locatie of in de cloud.

Analyseren

Vertaal uw industriële data naar zinvolle analyses die specifiek zijn voor uw situatie, sector en operationele modellen, zodat u uw businessgebruikers en geavanceerde applicaties kunt voorzien van essentiële context.

Terugkoppelen

Maak de cirkel rond met behulp van direct toepasbare informatie uit het workflowmanagement, de bedrijfslogica en de industriële oplossingen voor uw enterprise.

Maak optimaal gebruik van het IIoT

Wonderware heeft de kracht om zichzelf van de concurrentie te blijven onderscheiden in deze snel veranderende omgeving. Terwijl nieuwe markttrends steeds weer opnieuw een andere bedrijfscontext voor uw beslissingen creëren, blijven wij onze softwareportfolio aanpassen om op deze trends in te spelen en u zo veel mogelijk waarde en kansen te bieden.

Zie met eigen ogen dat wij uitdagingen anders benaderen in de context van een Connected Enterprise.