Wonderware Prometheus

Dankzij gecentraliseerde configuratie en beheer profiteert de klant van hergebruik, standaardisering, transparantie en eenvoud om de apparatuurprestaties te maximaliseren

Over Prometheus

Het beheren van automatiseringsstrategieën, programmacode en standaarden op een groot aantal PLC’s en SCADA/HMI-systemen is een enorme uitdaging, die voor elke organisatie een zware belasting inhoudt. Prometheus is de eerste universele configuratieoplossing die uw besturingscode definieert, programmeert en documenteert in al uw automatiseringssystemen, van de HMI tot en met uw PLC’s en de I/O. Prometheus biedt u een bijzondere high-level programmeeromgeving die complexe configuratietaken automatiseert, zodat u al uw automatiseringssystemen kunt configureren, ongeacht merk en type. Door u de complexiteit en de moeite van het updaten van meerdere applicaties uit handen te nemen, vergroot Prometheus de flexibiliteit van uw automatiserings- en regelsystemen, zodat uw industriële installaties altijd werken met de meest efficiënte en actuele processen.

Waardecreërende factoren
  • Sterk verminderde complexiteit van het automatiseringsontwerp
  • Veel kortere opstart- en implementatietijd, lagere kosten en minder eisen aan expertise
  • Centraliseert het beheer van standaarden, ongeacht doelapparaat of merk
  • Maakt veranderingen simpeler en beter beheersbaar, zodat u de apparatuurprestaties kunt verbeteren en de werkzaamheden kunt vereenvoudigen
  • Registreert en documenteert uw automatiseringsstrategieën voor uitwisseling van kennis tussen teamleden en lagere risico’s bij overdracht aan nieuwe medewerkers
Prometheus biedt voordelen voor alle leden van het automatiseringsteam

Prometheus structureert en vereenvoudigt het hele ontwikkelingsproces, waar iedereen in het automatiseringsteam van profiteert. Voor het operationele team levert Prometheus totale transparantie en zichtbaarheid door middel van simulaties en een online weergave van de executielogica, zodat u alles onder controle houdt en het proces feilloos verloopt. Nooit meer kabelaansluitingen verwisselen in de schakelkast of parameters afdwingen op de controller. Dankzij realtime procesmonitoring tijdens de implementatie van veranderingen maakt Prometheus het mogelijk om procesverbeteringen in de controller veilig en zonder onderbrekingen te implementeren. Uw besturingscode wordt onafhankelijk van het doelapparaat binnen Prometheus ontwikkeld, maar met behulp van de originele software van de leverancier gecompileerd, zodat u verzekerd bent van compliance, validatie en probleemloos downloaden naar het doelapparaat. Deze aanpak biedt u het beste van twee werelden: apparaat-agnostische ontwikkeling, beheer en compliance van standaarden, maar toch gebruikmaken van de unieke operationele functionaliteit van elk platform en de eigen tools van de leverancier om verzekerd te zijn van compatibiliteit. Dankzij realtime procesmonitoring tijdens de implementatie van veranderingen maakt Prometheus het mogelijk om procesverbeteringen in de controller veilig en zonder onderbrekingen te implementeren.

Snellere besluitvorming

Prometheus is een gebruikersplatform dat alle engineering-disciplines volledig zicht op het project biedt, zodat problemen snel geïdentificeerd worden en de besluitvorming wordt versneld.

Workflows verbeteren de werkwijzen en de validatie

De workflows in Prometheus zijn flexibel, omdat elk automatiseringselement een modulaire component is. U kunt top-down te werk gaan en uitgaan van de procesdefinitie, of een bottom-up aanpak kiezen en beginnen met de I/O. Prometheus vestigt de aandacht op onvoltooide werkzaamheden, zodat u zeker weet dat er geen losse uiteinden zijn. Dankzij de low-fidelity simulatiefunctie kunt u snel tests en validaties uitvoeren.

Leveranciersneutraal

Prometheus is leveranciersneutraal en platformonafhankelijk met codebibliotheken die intelligente assemblage mogelijk maken. U hoeft niet langer specialisten voor Allen-Bradley, Modicon, Siemens, Raspberry Pi of andere merken in dienst te hebben. Dit biedt grote voordelen, waaronder:

  • Projecten worden veel sneller geïmplementeerd
  • Verbeteringen in industriële processen en bedrijfsprocessen kunnen vanuit uiteenlopende disciplines worden ingebracht; engineers hoeven niet langer PLC's te kunnen programmeren
  • Minimale behoefte aan specifieke ervaring met meerdere leveranciers, zodat u meer verschillende mensen kunt inzetten
  • Geen specifieke ervaring vereist om verbeteringen naar verschillende automatiseringssystemen te kunnen vertalen

Neem contact met ons op en begin een nieuwe periode van groei met Prometheus!

The ability to leverage time spent in hardware development to lessen the development time necessary in your software environment is very powerful. Engineering reuse has always been a major focus of Wonderware software, and this looks to increase that ability to a whole new level.” Waterleidingbedrijf, SCADA-manager

Kenmerken van Prometheus

Meer kenmerken

Enkelvoudige configuratie- en standaardiseringsomgeving

Beperk de risico’s en kosten van het ontwikkelen, testen, in gebruik nemen en onderhouden van automatiseringssystemen, zowel bij projecten met één controller als bij grootschalige gedistribueerde projecten met grote aantallen controllers (PLC’s, DC’s, RTU’s, IoT-apparaten en Supervisory Control-applicaties) van uiteenlopende leveranciers.

Impactanalyse van veranderingen

Prometheus combineert impactanalyse van veranderingen met monitoring van de processtatus om de propagatie van veranderingen naar alle componenten van een actief automatiseringssysteem te kunnen synchroniseren. De naadloze synchronisatie van alle componenten maakt stapsgewijze verbetering van operationele apparaten in realtime mogelijk, doordat de risico’s van de implementatie van veranderingen worden beperkt. Hierdoor kunnen de apparatuurprestaties direct worden verbeterd, zonder dat u hoeft te wachten op een grootschalig project of geplande stilstand.

Polymorfe configureerbare blokken

Prometheus maakt gebruik van zogeheten ‘polymorphic configurable blocks’, die efficiënte configuratiewijzigingen mogelijk maken met verschillen tussen individuele locaties. Met Prometheus kunt u uw nieuwe code in de PLC injecteren naast de reeds aanwezige code, zodat u de wijzigingen eerst kunt testen en valideren. Zo nodig kunt u de nieuwe code gemakkelijk weer verwijderen, zonder dat de automatiseringstrategie hier nadelige gevolgen van ondervindt.

Centrale omgeving

Prometheus combineert besturingscode en HMI-configuratie in één en dezelfde omgeving, zodat fouten met de configuratie van HMI-tags worden vermeden. De unieke geïntegreerde aanpak van Prometheus leidt tot een substantiële verlaging van de kosten voor tests en ingebruikname, terwijl de I/O vanuit de HMI kan worden geïmplementeerd.

Native connector

Prometheus wordt geleverd met een native connector voor Wonderware System Platform en Clear SCADA. Binnenkort zijn er ook connectors beschikbaar voor InTouch HMI en Citect HMI.

Simulatie

Prometheus ondersteunt een globale simulatie waarmee u de automatiseringsstrategie kunt testen vóór implementatie op locatie. Bovendien kunt u de simulatiefunctie gebruiken bij trainingen voor operators.

XML-implementatie

Prometheus ondersteunt XML voor complete ontkoppeling van de infrastructuur van uw automatiseringssysteem. Prometheus vereist geen enkele aanpassing aan uw huidige systeem, voordat u uw apparaten en machines kunt gaan gebruiken en ondersteunen.

Online animatie en bewerking

U kunt de runtime-uitvoering online animeren en bewerken om eventuele problemen sneller te kunnen oplossen.

Incrementeel downloaden

Dankzij incrementele download naar actieve controllers kunt u sneller implementeren en de opstartimplementatie vereenvoudigen.