Wonderware Benelux KnowledgeXchange 2019

Nijmegen – Nederland

KnowledgeXchange Nijmegen 2019

Team Wonderware kijkt weer terug op een succesvolle editie van de Wonderware KnowledgeXchange 2019 in Pathé Nijmegen.

In de ochtend was na de opening door Eric van Nispen het woord aan Imtech Belgium dat vertelde over next generation SCADA bij Boortmalt. Daarna gaf Thijs Potters een realistische uiteenzetting over de gezette stappen onderweg naar Industry 4.0 bij Saint-Gobain Isover.

Tijdens de lunch hadden de bezoekers de gelegenheid om te netwerken en de stands van de exposanten te bezoeken. Naast alle culinaire hoogstandjes kon men ook genieten van een fijne traktatie die door een 3D foodprinter werd bereid (Industry 4.0?) of een ter plekke ambachtelijk gebakken Wonderware-koekje (Industry 1.0?). De echte techneuten smulden van iets heel anders, zij keken vooral hun ogen uit in de ingerichte Wonderware ‘controlekamer’.

Na de lunch deelde Mark Jorritsma van Vrumona zijn ervaringen met het recentelijk uitgevoerde Proof of Concept Manufacturing Analytics op basis waarvan de capaciteitsbeperkingen van de Siroophal zijn geanalyseerd. Een afgebakend, relatief klein project met grootse resultaten. Verhelderend in alle opzichten.

Verder zijn deze dag alle Wonderware producten kort aangestipt en toegelicht en de roadmap is gedeeld. De dag werd voor wat betreft het presentatiegedeelte afgesloten door een bevlogen Jan Depping van Microsoft, die sprak over de mogelijkheden die Azure biedt voor Cloud Manufacturing. Het was met name zijn toekomstvisie die alle bezoekers aan het denken zette.

Wij bedanken al onze sponsoren en uiteraard ook alle bezoekers én de diverse gastsprekers voor wederom een zeer geslaagde editie van de Wonderware KnowledgeXchange. Wij hopen iedereen volgend jaar weer te zien!

De sessies nog eens terugkijken? Bovenaan deze pagina vindt u de links naar de downloads en videos van de presentaties die zijn gegeven.