Wonderware Benelux KnowledgeXchange 2019

Gent - Vlaanderen (België)

KnowledgeXchange Gent 2019

Al werd er niet gevoetbald, toch werd er gescoord. Na een week eerder in Pathé Nijmegen was ook de Wonderware KnowledgeXchange 2019 in het Belgische Gent uiterst succesvol. De Ghelamco Arena, het stadion van KAA Gent, was voor iedereen goed aan te reizen en bleek de ideale locatie met volop ruimte voor de standhouders/sponsoren, een prima presentatiezaal én een mooie lunchgelegenheid mét zicht op het veld.

Eric van Nispen verzorgde de dagopening en liet in rap tempo de namen passeren van enkele spraakmakende nieuwe relaties/projecten van het afgelopen jaar. Verder ging hij in op de prijsvriendelijke OTA-omgeving (een tweede omgeving voor Ontwerp, Test en Acceptatie voor slechts 8 procent van de kosten), de voordelen van subscription versus perpetual, AVEVA Flex etc.
Corneel Versmissen van Imtech Belgium vertelde over next generation SCADA – met Wonderware System Platform, InTouch OMI en MES ImPlant – bij Boortmalt. Na de koffiepauze werd in 6 blokken van 10 minuten ingezoomd op diverse productoplossingen. Zeer interessant is de mogelijkheid om via www.remote-monitoring.be 45 dagen lang de complete productset geheel gratis te testen.

Een heerlijke maaltijd werd genoten en daarna was het woord aan Dominique Bastemeijer die de nauwe samenwerking tussen AVEVA en Microsoft toelichtte. Een goed verhaal dat staat als een huis, echter met een andere insteek dan zijn collega Jan Depping van vorige week en alleen om die reden al de moeite waard om beide presentaties terug te kijken. Jasper Zondervan vertelde over het Proof of Concept bij Hill’s Pet Nutrition waar Wonderware Benelux middels Manufacturing Analytics in korte tijd verrassende inzichten heeft verschaft én het besparingspotentieel heeft voorgerekend. Over het project bij Hill’s is een uitgebreide reference case geschreven die separaat gedownload kan worden. Luc Dhondt rondde af. Hij presenteerde het verhelderende verhaal van Thijs Potters – die deze dag helaas verhinderd was – over de gezette stappen onderweg naar Industry 4.0 bij Saint-Gobain Isover. Een uiterst informatieve dag die werd afgesloten met een netwerkborrel en voor de liefhebbers een rondleiding door het stadion.

Was u er niet bij dit jaar dan hopen we u bij de volgende editie te mogen begroeten. U hoeft niet zolang te wachten, vanaf volgende week kunt u ook alle presentaties terugkijken want beide dagen zijn van begin tot eind voor u gefilmd.