Wonderware Knowledge Exchange 2018

Gent – België

Een dagje in de Kinepolis, de dag in vogelvlucht

Ook dit jaar pakte Wonderware Benelux groots uit en ook ditmaal was de locatie verrassend. Donderdag 24 mei kwamen ruim 100 zakenrelaties – system integrators, partners én klanten – naar Kinepolis in Gent. Een bioscoop heeft zo zijn voordelen; goed bereikbaar, gemakkelijk parkeren én het grootst denkbare presentatiescherm zodat zelfs de kleinste tabel tot op de achterste rij leesbaar is. Het werd een dag vol flitsende filmbeelden, verhelderende productpresentaties en aansprekende klantverhalen.

Na de ontvangst in de lobby opent Eric van Nispen – directeur van Wonderware Benelux  – de dag met een welkomstpresentatie die net als alle andere plenaire presentaties terug te kijken is op uw eigen scherm via de website van Wonderware Benelux. Het jaaroverzicht van Eric toont vele nieuwe namen van relaties die het afgelopen jaar voor Wonderware hebben gekozen. Een aantal daarvan zal in de loop van de dag het podium pakken.

Eric licht toe hoe Wonderware in 1987 ooit is gestart en via Invensys (1998) en Schneider Electric/SE (2014) tegenwoordig onderdeel is van AVEVA (met SE als belangrijkste aandeelhouder) dat de focus voor de volle honderd procent heeft op software.

De markt verschuift naar de Cloud

“Daarmee is on-premise niet ineens verdwenen,” benadrukt Eric, “maar Cloud en hybride – Cloud met een on-premise shadow – biedt zoveel voordelen. In de oude situatie kwamen we maximaal eens per jaar met een update, nu komt er elke twee weken wel iets nieuws bij. De Cloud werkt als een katalysator en maakt dat we sneller op de markt in kunnen spelen met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onder andere OEE, MES en Quality Management. Critical control zoals SCADA en HMI blijft vaak on-premise toegepast worden, maar Operations en Information Management is steeds vaker hybride of in de Cloud gehost.”

Kennisoverdracht is belangrijk

De gastheer besluit zijn betoog met een uitnodiging om ‘te komen spelen’ in de testomgeving – via de site van Wonderware Benelux – om zo zelf de voordelen van de Cloud en de verrijkte software te ervaren. “We kunnen én willen niet meer om de Cloud heen. Recentelijk hebben we een Wonderware Wednesday Webinar georganiseerd over Azure – het Cloud platform van Microsoft – en dat is zeker de moeite waard om nog eens te bekijken. Alle webinars en ook alle presentaties van deze dag zijn terug te kijken via de website van Wonderware Benelux en we gaan nog meer publiceren. We gaan binnenkort een eigen studio inrichten zodat we zelf korte filmpjes op kunnen nemen om snel update-informatie te kunnen delen.” En natuurlijk is deze KnowledgeXchange ideaal om kennis en projectervaring te delen. Het woord is aan …

EFFICIËNT OMGAAN MET ENERGIEVERBRUIK BIJ BARRY CALLEBAUT

Energie wordt schaarser en daarmee kostbaarder. “Uit onderzoek blijkt dat er bij bijna elk productiebedrijf een energiebesparingspotentieel is van minimaal 25 procent,” zegt Eric van Nispen. “Aangescherpte wet- en regelgeving stuurt aan op energiebesparing. De consument wil straks weten hoeveel energie het heeft gekost om een flesje water te produceren en dat zal in de toekomst zeker ook op de verpakking komen te staan en het gaat meespelen in de aankoopkeuze. Energiemanagement staat bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda, bij Barry Callebaut is de energiemanagementstrategie heel ambitieus.” 

Barry Callebaut verlaagt de carbon footprint met behulp van Wonderware technologie

Na deze introductie geeft Bram van Genabet – Industrial Digitalization Lead bij Barry Callebaut – helder weer hoe ’s werelds grootste chocoladeproducent zich inspant om uiterlijk in 2025 volledig carbonpositief te opereren.

“Minder energieverbruik is goed voor het milieu én het is ook nog eens kosteneffectief. Wij hebben wereldwijd 56 fabrieken en produceren 1,8 miljoen ton chocolade per jaar, dus het gaat om enorme besparingen. We maakten al gebruik van een Energie Monitoring Systeem, maar waren toe aan een vervolgstap. We hebben Wonderware in ons nieuwe pakket – dat we wereldwijd uitrollen – de functionaliteit in laten bouwen om alles te meten. Machines en zelfs complete fabrieken kunnen we nu met elkaar vergelijken. Productielijnen zijn tegen elkaar af te zetten en dan zie je dat je, gebruikmakend van Manufacturing Intelligence, gemakkelijk kunt inzoomen op processen en ziet waar je kunt besparen. De energieconsumptie in kilowattuur per ton kan zo soms met een factor 3 omlaag.”

Golden standards, real-time dashboards en quick operator response

“We willen zogenaamde‘golden standards’ voor de verschillende recepten gaan definiëren. Dan kun je daarna via real-time dashboarding monitoren hoe het energieverbruik zich verhoudt ten opzichte van de standaard en dan kun je snel ingrijpen.”

Alle fysieke én virtuele meters zijn te raadplegen via de Wonderware Historian Client. “We kunnen in detail inzoomen op het energieverbruik van de verschillende processen. Maanden aan data analyseren in een historian trend client is echter tijdrovend en daarom maken we gebruik van Wonderware Intelligence om alle data vanuit de productie (MES) met energieverbruiken op een transparante manier te linken en te analyseren.”

De Overall Equipment Effectiveness (OEE) gaat omhoog, de energiekosten omlaag en het milieu is de grote winnaar. “Het is onze ambitie om duurzame chocolade de norm te maken. Save the earth, it is the only planet with chocolate!”

USER EXPERIENCE & USER INTERFACE, FOCUS OP DE GEBRUIKER

Na een korte koffiepauze laat Peter Livaudais van Attoma zien hoe je eenvoudig een bruikbare, gebruikersvriendelijke User Interface ontwerpt. Hij benadrukt het belang van less is more.
 “Wij pakken het heel simpel aan door eerst te inventariseren en dan gewoon op papier te gaan schetsen. Je zult moeten afstappen van de traditionele benadering. In onze opinie moet je voortaan de gebruiker centraal plaatsen.” Een goede User Experience resulteert in verhoogde efficiency en structurele foutreductie en dat is winst. “There are many data sources, but there is one real truth!

User Interface

Een vlotte presentatie van Edward van Leemput die terugkijkt én vooruitblikt. In rap tempo gaat hij van de floppydisk in 1992 via de eerste versie van InTouch (4.1) naar Situational Awareness (sinds 2014) en de nieuwste Operations Management Interface (OMI). OMI is in staat om diverse bronnen te ontsluiten in een real-time User Interface (proceswaarden, camerabeelden, planningsinformatie, alarmen, asset management etc.). Aan de hand van verhelderende voorbeelden worden real-time gegevens gekoppeld aan informatie vanuit andere systemen zoals asset management oplossingen (SAP-PM, Maximo, Ultimo etc.) en zo wordt getoond hoe je bijvoorbeeld een Asset Health Monitoring system kunt creëren op basis van de flexibiliteit van InTouch OMI. “Data plus context is informatie. OMI vraagt echter een nieuwe benadering voor het inrichten van een User Interface. Houd daarbij altijd in het achterhoofd dat irrelevante details afleiden, dus zorg dat je enkel dat toont wat je wilt én moet zien. Een goed geïmplementeerd OMI biedt direct meerwaarde.”

De ochtendsessie eindigt met een heen- en teruglooptekst die niet te beschrijven valt, maar die je gewoon in alle rust nog eens terug moet kijken. Het opent je ogen en geeft stof tot nadenken.

HET MIDDAGPROGRAMMA MET 2 INTERESSANTE BREAKOUT-SESSIES

Na een smaakvolle lunch – met voldoende ruimte om te netwerken, de standhouders te bezoeken én een gesigneerde portie Dikke Duim Dichtsels te scoren van schrijver Frank Vester – start het facultatieve middagprogramma. Iedereen zocht via de catacomben de eigen zaal op voor een van de breakout-sessies.

1 TOEPASSING VAN WONDERWARE MES BIJ BIVIT

Niets is te groot voor Wonderware én niets is te klein. Bivit is een producent van voormengsels en nutritionele supplementen voor de veevoederindustrie. Geen multinational, maar een mooi traditioneel bedrijf met twintig medewerkers en slechts één (productie)locatie waar een on-premise Wonderware oplossing is geïmplementeerd door INDEFF.

Benjamin Robert – Competence Leader bij INDEFF – licht de keuzes toe. “Wij leveren een open-source gestandaardiseerde oplossing die toepasbaar is in de meeste productieomgevingen. Bivit wenste meer flexibiliteit, foutreductie, de implementatie van een betrouwbare automatiseringsomgeving, terugdringen van papier- en administratiewerk en een beter inzicht in de processen. We hebben met Wonderware Enterprise Integrator de koppeling met Navision gemaakt.” Het hart van het systeem is Wonderware MES Operations software voor ordermanagement, receptenbeheer, voorraden etc. Een goed ontworpen en helder te bedienen HMI helpt de operator beter inzicht te krijgen in het proces.

Korte implementatietijd en snel resultaat

“Bivit had geen onuitputtelijk budget en had behoefte aan een korte implementatietijd en snel resultaat. Dat is ons gelukt door de inzet van Wonderware, omdat dit out-of-the-box heel veel functionaliteit biedt en dus direct inzetbaar en daarna modulair aanpasbaar is. Zo kom je snel tot een roll-out en kun je daarna gaan customizen. Wij bewijzen dat het met Wonderware mogelijk is om ook voor kleinere organisaties custom software oplossingen op te leveren.”

2 AUTOMATISERING VAN OPERATOR- EN INSPECTIERONDES MET BEHULP VAN WONDERWARE INTELATRAC

Gert Verhaert presenteert het uitgebreide Enterprise Asset Performance Management programma van Wonderware. “Of van AVEVA, zo u wilt, want daarmee is het portfolio nog verder verbreed.”

Aansluitend ‘loopt’ Corneel van Schie een virtueel rondje en demonstreert aan de hand van een praktijkvoorbeeld wat er vandaag de dag allemaal met IntelaTrac mogelijk is.

Geen sciencefiction, er wordt met een infraroodpistool op de bezoekers geschoten

Corneel laat met de nodige humor zien hoe het systeem offline kan werken én kan synchroniseren. Meetwaarden worden via een mobiele app vastgelegd en automatisch in een database verwerkt. Handmatige en automatisch gelogde gegevens zijn in één systeem beschikbaar voor rapportage. Zelfs foto’s en filmbeelden kunnen worden toegevoegd en Corneel richt zijn ‘infraroodpistool’ op het publiek om de warmte te meten, waarna die informatie direct beschikbaar is in het systeem en vergeleken wordt met eerdere waardes. “Bij afwijkingen wordt de operator geassisteerd bij het uitvoeren van corrigerende acties en kan er automatisch een Work Order Request in het onderhoudssysteem – zoals bijvoorbeeld SAP-PM of Maximo – aangemaakt worden. Zo ontzorgen we de operator en verhogen we de OEE.”

REMOTE MONITORING & MANUFACTURING IN DE CLOUD

Wonderware biedt diverse oplossingen in de Cloud met als voordeel dat er niet geïnvesteerd hoeft te worden in kostbare hardware, er zijn geen installatiekosten, geen onderhoudskosten van het systeem en wachten op een update is niet langer nodig. Alle (nieuwste) functionaliteit staat altijd klaar en kan naar behoefte worden afgenomen. Hoe anders was dat enkele decennia terug? Een stukje geschiedenisles volgt met herkenbare beelden. Het toont de niet te stoppen groei van 4 gebruikers/nodes in 1969 naar nu meer dan 25 miljard devices die gekoppeld zijn aan het internet. Jelger de Gruijter en Lauran Lint verzorgen een luchtige, zeer leerzame duopresentatie waarbij ze elkaar aanvullen, gooien met een onverslijtbare Nokia telefoon en een modelauto over het podium laten scheuren waarvan de real-time data direct op het scherm verschijnt. Jelger: “Alles is met elkaar verbonden en die data zorgt voor een overvloed aan informatie die echter ook – mits goed aangewend – maakt dat we alles beter dan ooit kunnen monitoren en kunnen gebruiken voor allerhande toepassingen.”Remote Monitoring

In deze breakout-sessie wordt uitgebreid ingegaan op het managen van remote assets. Van schepen zoals bij Damen Shipyards, tot en met het op afstand monitoren van (snoep)machines en zelfs complete fabrieken. Lauran Lint: “Remote monitoring maakt het leven makkelijker.”REMOTE MONITORING HELPT DAMEN SHIPYARDS TE STUREN OP SUCCES

Een week eerder sprak Toine Cleophas – Project Manager Research van Damen Shipyards – op de KnowledgeXchange in Nijmegen. Vandaag is hij helaas verhinderd, maar de opgenomen presentatie spreekt tot de verbeelding. Toine neemt de toehoorders mee de zee op.

Hollands glorie in optima forma. Damen loopt als internationaal vermaard scheepsbouwer voorop als het gaat om het op afstand verzamelen van data van hun schepen. Door het combineren van meerdere databronnen en deze te voorzien van context ontstaat een goudmijn aan informatie. Al die databronnen geven inzicht in het reilen en zeilen van de schepen en met die informatie kan Damen haar klanten nog beter bedienen.

Historie én toekomst

In Hardinxveld-Giessendam is het allemaal begonnen, maar inmiddels heeft Damen 34 werven op 5 continenten en elk jaar komen er door overnames twee tot drie bouwlocaties bij. “Een groeiend bedrijf is namelijk makkelijker te managen dan een krimpend bedrijf,” aldus Toine, die een gepassioneerd spreker blijkt. “We werken tegenwoordig met ruim 10.000 man en sturen koersvast op succes. Dat betekent wel dat we tussentijds de bakens een aantal maal hebben verzet, want de KPI’s veranderen. We willen niet meer concurreren op prijs, maar op prijs per dag. Daarvoor is operational intelligence, ship design en system design van groot belang. Dat begint met een ingenieus ontwerp waarin je alles wat je hebt geleerd in het verleden gebruikt om het nu nog beter te doen en dan is het dus zaak om alles te weten door te meten. Onze schepen zijn als het ware autonoom drijvende BV’s waarvan we exact willen weten wat ze aan het doen zijn en waar ze de meeste winst kunnen maken.”

Data om onze ontwerpers uit te dagen

Toine legt uit dat de scheepsbouwsector een geconsolideerde, transparante markt is waar je moet innoveren en excelleren om je te kunnen onderscheiden. “Op onze schepen wordt heel veel data gegenereerd en er is een infrastructuur aan boord die zorgt dat die informatie beschikbaar is op de brug. Wij wilden die informatie ook op de wal beschikbaar maken, zodat we onze schepen kunnen verbeteren én verder kunnen kijken want we gaan naar nieuwe verdienmodellen. Die operationele gegevens – over omgeving en het presteren en dergelijke – maken dat we diagnostisch kunnen gaan voorspellen wanneer er onderhoud nodig is. Dat maakt dat we andere servicecontracten kunnen afsluiten en straks zelfs operational lease kunnen aanbieden. We zijn op zoek gegaan naar een partner die meters kon maken en die hierin de lead kon nemen, want wij zijn minder goed thuis op dit vakgebied. We wilden dat de data snel beschikbaar werd voor iedereen. In onze zoektocht naar de passende software zijn we uitgekomen bij Wonderware omdat dit standaard al kon omgaan met de data aan boord én daarnaast is het configureerbaar, modulair uitbreidbaar en schaalbaar. We hebben er GPS aan toegevoegd voor de locatiegegevens en verwerken alle klassieke, operationele data – die we met verschillende sensoren meten – en dat combineren we weer met de weercondities.” Dat alles zit in een historian op het schip en gaat naar de wal via IaaS (Infrastructure as a Service) van Espresso Gridpoint. “De data wordt gecombineerd om slimme inzichten te krijgen. De informatie wordt getoond in voor ons gemaakte dashboards. Het begon met de selectie van een historian ten behoeve van remote monitoring, maar we pakken door. Wij staan voor een open datastrategie, want data-uitwisseling helpt ons allen vooruit en daarom hopen we dat zoveel mogelijk partijen daarop aanhaken. Will you join?”

Eric van Nispen resumeert: “Damen was op zoek naar een historian, wij zijn de discussie met hen aangegaan wat ze er mee wilden gaan doen en van het een kwam het ander. Damen wordt van een scheepsbouwer op termijn een leverancier van capaciteit en dat zullen we meer en meer gaan zien bij productiebedrijven. Waarom zou elke bierbrouwerij nog een eigen bottelafdeling onderhouden, waarom gaan we dat niet delen? Modellen veranderen, al snap ik heel wel dat daar soms tijd voor nodig is.” Eric sluit af met een ludiek filmpje over een klomp goud. “Soms heb je goud in handen. De vraag is of de markt er altijd al klaar voor is, maar dit is de toekomst …”

 

De Wonderware KnowledgeXchange 2018 is mede mogelijk gemaakt door de onderstaande sponsoren: