Onderhoud en support voor Wonderware-software

Operational excellence realiseren

Wat zijn onderhouds- en supportprogramma’s?

Het Wonderware Customer FIRST-programma voor onderhoud en support biedt een flexibele portfolio van services die de waarde van uw Wonderware-oplossingen beschermen en vergroten gedurende de hele levenscyclus.

Een Customer FIRST-overeenkomst is een formeel servicecontract met Schneider Electric dat u toegang biedt tot de nieuwste software-upgrades, deskundige technische ondersteuning, zelfhulptools en een groot aantal aanvullende services die u helpen uw operationele efficiëntie te vergroten.

Uw investering in software omvat meer dan alleen de prijs voor aankoop en installatie van de software zelf.

Om een maximaal concurrentievoordeel te behalen, moet u voortdurend onderhoud plegen, upgrades uitvoeren en opties afstemmen om een antwoord te bieden op zakelijke en operationele uitdagingen. Het bekroonde Wonderware Customer FIRST-programma biedt een breed assortiment supportservices die het concurrentievoordeel van uw bedrijf beschermen, waaronder:

  • Software-upgrades, zodat uw teams altijd beschikken over de meest geavanceerde versies van Wonderware
  • Wereldwijde toegang tot supportspecialisten, zodat u profiteert van maximale bedrijfszekerheid
  • Tools, zoals de omvangrijke Global Customer Support-website en hulpprogramma’s voor licentie- en softwarebeheer
  • Vele andere optionele services en systeembeheerapplicaties waarmee u uw Wonderware-software zo efficiënt mogelijk kunt beheren, optimaliseren en gebruiken

De business case

Als u het juiste onderhoudsprogramma kiest, verdient u deze investering vele keren terug. Maar bovendien vergroot het onderhoudsprogramma op de volgende manieren het rendement op uw totale investering in industriële software:

  • Bescherming van Critical Investments – Customer FIRST-overeenkomsten garanderen dat u verzekerd bent van de nieuwste productuitbreidingen en industriële innovaties, zodat uw software en uw applicaties altijd de meest geavanceerde functionaliteit bieden
  • Optimale apparatuurprestaties — Wanneer uw Wonderware-software op vol vermogen functioneert, profiteert u van maximaal investeringsrendement op het hele machinepark
  • Lagere totale kosten — Verlaag de TCO door de stilstandtijd en de procesonderbrekingen te minimaliseren en de productiviteit van uw operators te maximaliseren

Onze missie: uw succes

Ontdek hoe softwareonderhoud en support deel kunnen uitmaken van een concurrentiestrategie die uw operationele prestaties ondersteunt en verbetert.

Wat u moet weten over uw support- en onderhoudsprogramma

Wonderware biedt uitgebreide, bekroonde support en onderhoud om de waarde van uw softwareproducten en -oplossingen te beschermen en te verhogen. Lees verder.

Zet Wonderware voor u aan het werk

Via Wonderware’s wereldwijde distributie netwerk, leveren wij lokale vertegenwoordigers voor support en trainingen. Neem contact op met uw Wonderware-distributeur om te informeren naar het meest geschikte supportprogramma voor uw bedrijf.