Wonderware InTouch Machine Edition

Embedded HMI-software voor slimmere machines

Over InTouch Machine Edition

InTouch Machine Edition is aanpasbare HMI-software die speciaal is ontworpen voor embedded applicaties en OEM-applicaties waarvoor een kleine footprint en kosteneffectiviteit essentieel zijn. Dankzij de kleine footprint en de complete functieset kunnen OEM’s, machinebouwers en eindgebruikers intuïtieve, veilige en onderhoudsvriendelijke HMI-applicaties creëren voor elke industrie. Met zijn compacte footprint is InTouch Machine Edition de ideale HMI voor het Industrial Internet of Things (IIoT). Machine Edition kan worden geïmplementeerd en uitgevoerd op kleine panel-pc’s, machines en embedded apparaten en ondersteunt HMI-toegang op afstand vanaf smartphones en tablets zonder dat er een client hoeft te worden geïnstalleerd. InTouch Machine Edition is een logische uitbreiding op het Wonderware HMI-portfolio, en de ideale aanvulling voor klanten die al in het bezit zijn van Wonderware System Platform of Wonderware Historian. Deze software biedt embedded apparaten, HMI’s op basis van lokale pc’s en SCADA-systemen unieke functies voor end-to-end connectiviteit van automatiseringssystemen.

Waardecreërende factoren

 • Naadloze integratie in System Platform en Historian van embedded apparaten met een kleine footprint
 • Platform-agnostisch, dus u hoeft een applicatie maar één keer te bouwen en vervolgens kunt u deze implementeren in embedded Linux en VxWorks, maar ook in embedded Microsoft OS desktop- en serverplatforms
 • Standaard visualisatie in webbrowsers zonder installatie of beheer van clients

Get InTouch Machine Edition

The Wonderware HMI for machines – Wonderware InTouch Machine Edition enables OEMs, panel builders, and end users to quickly create intuitive, secure and highly maintainable HMI applications for intelligent machines and for a variety of low level devices using embedded operating systems.

Kenmerken van InTouch Machine Edition

Met behulp van unieke softwarefuncties kunt u eenvoudig en kosteneffectief gebruikmaken van InTouch Machine Edition om intelligente systemen voor end-to-end automatisering te bouwen.

Wat is nieuw in InTouch Machine Edition 2014 R2 Patch 3

 • Nieuwe licenties voor desktop- en serveredities van Microsoft Windows
  • Ondersteuning voor “Full Runtime” edities van Windows desktop/server-besturingssystemen: Windows 7, 8, 10 en Windows Server 2008, 2012
 • Drivers
  • ADPRO: Automation Direct met Tag Integration voor PAC3000 en PAC2000
  • MQTT: voor Internet of Things of “IoT”
  • ABCIP: Verbeteringen voor EthernetIP (geneste UDT en UDT met arrays)
  • SITIA: Ondersteuning voor SIEMENS TIA (Tag Integration en native communicatiedriver voor S7-1500 PLC), behalve voor CEView en IoTView
 • Uitgebreide gegevensinvoer voor Studio Mobile Access thin clients
  • Ondersteuning voor de taal van het mobiele apparaat
  • Consistent met het standaard virtuele toetsenbord van het besturingssysteem van het mobiele apparaat
  • Ondersteuning voor zowel numerieke als alfanumerieke invoer
 • Integratie met Wonderware Online
  • Toewijzing van InTouch Machine Edition-tags aan andere Wonderware Online-tags (in de cloud)
 • System Platform-integratie via ITMEViewApp-object
  • Beheer InTouch Machine Edition-applicaties vanuit de ArchestrA IDE en de centrale Galaxy Repository.
  • Integreer en synchroniseer tag-waarden en alarmstatussen van InTouch Machine Edition-runtimestations moeiteloos met System Platform.

InTouch Machine Edition technische specificaties

InTouch Machine Edition biedt ondersteuning voor groeps- en gebruikersaccounts, elektronische handtekeningen, traceerbaarheid en standaard LDAP-servers. Lees hieronder verder.
System Requirements

Ontwikkelomgeving ondersteunt:

 • Microsoft® Windows® 7, 8, 10 en Windows Server 2008 R2 en 2012 

Runtime-platform ondersteunt:

 • Embedded Standard: Microsoft Windows 7 Standard Embedded 
 • Embedded Compact: Windows Embedded Compact 
 • IoTView: Linux & VxWorks
 • Volledige runtime: Windows 7, 8, 10 en Windows Server 2008 R2, 2012 

 

Multi-Language

Ontwikkel uw applicatie in een van de vele ontwikkeltalen, waaronder Engels, Portugees, Duits, Frans, Russisch, Chinees en Spaans, of gebruik vertaaltools om de runtime-versie om te zetten naar een willekeurige andere taal, ook een taal die niet wordt ondersteund door de ontwikkelomgeving. InTouch Machine Edition 2014 biedt automatische fontvervanging op basis van de geselecteerde taal.

Standards

Pak het voordeel van veelgebruikte industriestandaarden om applicaties te ontwikkelen die compatibel zijn met een groot aantal protocollen en bestandsindelingen. TCP/IP, ActiveX, OPC (client en server), OPC UA (client), ADO/ODBC, COM/DCOM, OLE, XML, SOAP en HTML worden ondersteund.

Native PLC/Controller Tag Integration

Hogere efficiëntie bij het ontwerpen en onderhouden van applicaties. De volgende gegevensbronnen worden ondersteund (deze lijst wordt steeds verder uitgebreid):  Siemens S7-1500, PLC RSLogix 5000-familie (Rockwell), Allen-Bradley PLC5, SLC500 (Rockwell), TwinCAT (Beckhoff), CodeSys (3S), AutomationDirect Koyo (AD), AutomationDirect PAC 3000 (AD), Schneider Unity Modbus (Schneider Electric).

Thin Clients

Dankzij Thin Clients kunt u de grafische gebruikersinterfaces (de schermen) van de applicaties gebruiken vanaf systemen waarop de runtime-versie niet geïnstalleerd of aanwezig hoeft te zijn (product, project/applicatie of licentie).

 • Web Thin Client - webgebaseerd (alleen Internet Explorer)
 • Secure Viewer Thin Client - uitvoerbaar programma (. EXE)
 • Studio Mobile Access (SMA)  -  HTML5 webbrowser-agnostisch

 

Security

InTouch Machine Edition biedt ondersteuning voor groeps- en gebruikersaccounts, elektronische handtekeningen, traceerbaarheid en standaard LDAP-servers. Integreer uw project met Active Directory (gebruikers en groepen).

Alarm Notification Support

Externe alarmering – ontvang alarmmeldingen per e-mail op smartphones en mobiele apparaten, met realtime informatie over alarmen, proceswaarden en andere events. InTouch Machine Edition Embedded Standard ondersteunt SSL-encryptie, zodat ook externe mailproviders zoals Gmail gebruikt kunnen worden.

Scripting

Ondersteuning voor twee krachtige scripttalen: ingebouwde native functies en standaard VBScript. Maak gebruik van de algemeen  beschikbare resources voor VBScript. De native scripttaal en VBScript kunnen gelijktijdig worden gebruikt om alle gewenste functionaliteit beschikbaar te stellen, ook op thin clients.  De native VBScript-editor heeft debuggingtools voor productief gebruik van scripts, zoals ondersteuning voor break-points en een watchlist voor variabelen.

ActiveX

Gebruik externe besturingselementen om uw project te verrijken. InTouch Machine Edition is een container voor ActiveX-besturingselementen, zodat u functies zoals browsers, mediaspelers, charts, live-streaming vanaf camera's en andere ActiveX-functionaliteit kunt toevoegen.

Recipes

Bespaar tijd en bewaar de consistentie door onderdelenparameters en productiehoeveelheden te automatiseren met flexibele tools voor receptbeheer. U kunt data opslaan en opvragen in de flexibele, gestandaardiseerde XML-indeling.

Events

InTouch Machine Edition heeft traceerbaarheidsfuncties voor interne systeemactiviteiten en acties die door een operator zijn gestart. U kunt in een logboek events vastleggen zoals gebeurtenissen in het beveiligingssysteem (inloggen of uitloggen van gebruikers), scherm openen of sluiten, recept- en rapportbewerkingen, systeemwaarschuwingen en veranderingen in tag-waarden, inclusief custom berichten.

Reports

Genereer duidelijke, compacte rapporten in platte tekst, XML, HTML of CSV, of integreer de rapporten met Microsoft Office-programma's zoals Excel. Bekijk de data die u nodig hebt in elke gewenste indeling, zodat u direct goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen

Zet Wonderware InTouch Machine Edition voor u aan het werk

Klik op de onderstaande link om een Wonderware-partner te vinden die u kan laten zien hoe embedded HMI-software uw machines intelligenter maakt.

×